Op zaterdag en zondag 12 en 13 september was de kerk open in verband met de Open Monumentendagen.

Het thema dit jaar was “Kunst en Ambacht”. Ook is het dit jaar het jaar van Van Gogh. Hij stierf 125 jaar geleden. Een kunstschilder is ook een ambachtsman. Hierdoor ontstond het plan voor een expositie in de kerk in samenwerking met de leerlingen van de Anwende, de Smeltkroes en de Schutse. Kinderen hebben de meest prachtige tekeningen, litho's en andere kunstwerken gemaakt. Jonge talenten zaten er beslist bij. Ouders bezochten met hun kinderen de kerk op zoek naar het kunstwerk van hun kind. Foto's werden gemaakt van het kind met haar of zijn eigen kunstwerk. Ook grootouders en leerkrachten brachten een bezoek aan de kerk. Leuke kindervragen waren er over onder anderen de preekstoel en de collectezakjes. Maar er waren vanzelfsprekend ook anderen die de ronde deden langs de kerk en andere open gestelde monumenten. Dit weekend bezochten ongeveer 400 mensen de kerk!! Een ongekend hoog aantal! Wat een succes! Wat fijn dat er zovele bezoekers, groot en klein, deze kerk niet voorbij zijn gegaan maar naar binnen zijn gelopen.

De werkgroep van het Zweeler Palet heeft haar medewerking verleend aan de organisatie en aanwezigheid tijdens de openingstijden van de kerk. Het waren succesvolle en mooie dagen.