Op zaterdag 10 september en zondag 11 september jl was het een drukte van belang in de kerk van Zweeloo. Ruim 230 personen bezochten het monumentale gebouw, bezichtigden de kerk zelf, het orgel maar ook een expositie. Er waren schilderijen te zien van cursisten van Agnes van Eupen. Agnes is lid van de werkgroep van het Zweeler Palet. 13 Cursisten hadden met elkaar 40 schilderijen gemaakt, waarbij uitgegaan was van het thema van deze dagen “Iconen en Symbolen”. Niet alleen de kerk maar ook de expositie was de moeite van het bekijken zeker waard. Tijdens de korte openingsplechtigheid, Zaterdagmorgen, waarbij de cursisten aanwezig waren, vertelde koster Jan Reinders de geschiedenis van de kerk en speelde Cees Roubos, de organist van de kerk, een prelude en symfonie van Bach. Er kan terug worden gekeken naar een paar sfeervolle en zonnige dagen.

Fotocollage Open Monumentendagen 2016 (pdf) >