Zweeloo – Het Zweeler Palet organiseert een expositie van 13 oktober tot en met 5 november 2017 in de kerk van Zweeloo, De Wheem 10. Dit keer zijn er aquarellen te zien van Trijntje Muys en keramiek van Jolanda Oosting.

De opening van de expositie vindt plaats op vrijdag 13 oktober om 19.30 uur. De kerk is open vanaf 19.00 uur. U bent van harte welkom op de openingsavond èn op de de overige dagen van deze expositie. Openingstijden: woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur.

zp klein

Trijntje Muys
Na een loopbaan bij het onderwijs begon Trijntje zich met enthousiasme te wijden aan de schilderkunst. Aquarel sprak haar in het bijzonder aan omdat er veel mogelijkheden tot verfijning en nuance in aanwezig zijn. Het creëren van sfeer is voor haar een essentieel onderdeel bij het maken van een aquarel. Het gaat om een intieme weergave van de werkelijkheid. De werkelijkheid is altijd haar uitgangspunt maar de ontstane aquarel laat dit soms ten dele zien. De objecten zijn meestal niet scherp omlijnd maar vloeien in zorgvuldig opgebrachte kleurvlakken in elkaar over. Diverse thema's zijn aan de orde, landschap, stilleven, dieren, bloemen, portret en model, abstract werk, zee en strand.

Jolanda Oosting
Zij maakt keramische beelden. Jarenlang heeft zij hiervoor boetseerlessen gevolgd. Jolanda put haar inspiratie uit het observeren van mensen en dieren. Ze vindt het boetseren in klei fijn omdat het een gewillig en natuurlijk materiaal is. Haar voorkeur gaat uit naar ronde en compacte vormen, zoals goed gevulde vrouwfiguren. Haar thema's zijn dan ook nijlpaarden, vrouwfiguren, baadsters en vogels. Na het bakken patineert Jolanda haar beelden meestal in harmonieuze en vaak vergrijsde tinten. Soms ook in meer sprekende kleuren. Zij probeert met haar werk tot de verbeelding en het gevoel te spreken met af en toe een komische touch