Zweeloo – Het Zweeler Palet organiseert een expositie van 13 juli tot en met 12 augustus 2018 in de kerk van Zweeloo, De Wheem 10. Dit keer zijn er schilderijen te zien van Siny Haitel en beeldhouwwerk van Eveline Bekkering.

Siny Haitel
Het schilderen is voor Siny het leven, hoe het zich aandient, hoe ze langs de dingen wandelt en wat er op haar pad komt. Het positieve in het leven is voor haar heel belangrijk. Toch ontkomt ze er soms niet aan dat er minder leuke dingen op haar weg komen. Dan volgt er steevast een vertaling op een doek. Ze maakt nooit schetsen. Ze wil puur met haar fantasie aan de slag. In die fantasie kan ze zich volledig uitleven. De landelijke omgeving waar zij woont zorgt voor veel inspiratie. Ze kan daar ontzettend genieten van de stilte. Ook een krachtig stuk muziek past er op bepaalde momenten bij. Siny schildert met grote gedrevenheid op tijden van vroeg in de ochtend tot laat in de avond. Zij voelt zich een superrijk mens, dat zij daarmee bezig mag zijn.

Eveline Bekkering
Het was altijd al een deel van haar leven op een speelse manier beeldend bezig te zijn. Ze begon al vroeg met het werken met klei, het boetseren van allerlei vormen: figuren, koppen, abstract en figuratief. Het 3-dimensionaal bezig zijn vond zij fascinerend. Het op dat moment nog vrij onbekende fenomeen mandala’s kwam op haar pad en gaf haar de mogelijkheid haar creativiteit en vaardigheden op het platte vlak te onderzoeken. De cirkel gaf haar de mogelijkheid op een veilige manier haar binnenwereld te verkennen en vorm te geven en zichzelf als autodidact op kunstzinnig niveau te ontwikkelen. Het 3-dimensionaal werken is nooit helemaal weggeweest. Vanaf 2005 heeft ze zich intensief met het werken in steen verbonden. Het beeldhouwen in verschillende soorten steen is als een hernieuwde zoektocht naar de vormkracht in haarzelf maar nu vanuit een diepere laag, vanuit de stilte in haarzelf. Eveline is een beeldhouwer in de klassieke zin van het woord, dat wil zeggen zij hakt haar beelden handmatig uit grote brokken natuursteen.

De opening van de expositie vindt plaats op vrijdag 13 juli om 19.30 uur. De kerk is open vanaf 19.00 uur. U bent van harte welkom op de openingsavond èn op de overige dagen van deze expositie. Openingstijden: woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur.

zp klein