Tijdens het Zuidenveldfeest 2019 in Zweeloo was het thema "Zweeloo, uit de kunst!" De kerken van Aalden en Zweeloo hielden een kerkdienst op zondag 14 juli. De 'zanddorpkerken' waren ook uitgenodigd en hielden geen eigen dienst. Zo'n 350 mensen vierden in de tent op het tentoonstellingsterrein een dienst met het thema "Oefening baart kunst". Een dienst die wat anders-dan-anders was. Met toepasselijke liederen, een flashmob als aanzet tot een eigen stil gebed, een samenspraak van de beide predikanten over hun gekozen teksten (psalm 8 (n.a.v. 'kunst') en 1 Korintiërs 9 (n.a.v. 'oefening') en een gebed met een Onze Vader  gedeeltelijk in Farsi. De kinderen die geoefend hadden met een draaiorgel en met djembé's konden daarna hun kunnen laten horen. Tot slot gingen we, in canon zingend, de tent uit, op weg naar de koffie op het festivalterrein op de Brink.

DSC00184

"Kom mee naar buiten allemaal, dan spreken wij een nieuwe taal. Wij schrijven samen een verhaal van liefde, licht en leven. Laat je horen, bid en vecht, al wat krom is worde recht zoals eeuwenlang is aangezegd."