Tijdens de Open Monumentendagen op 12 en 13 september zijn in het hele land tal van oude en bijzondere bouwwerken te bezichtigen. Ook het kerkje van Zweeloo, dat dateert uit 1250, is geopend.  In 1883 was Vincent van Gogh in Zweeloo. Hij was altijd geboeid door werkende mensen, boeren en ambachtslieden. Door deze mensen te tekenen oefende hij zich in de techniek. Ook een kunstschilder is een ambachtsman, een handwerker.
Vincent van Gogh stierf in Frankrijk in het jaar 1890, nu 125 jaar geleden. Vandaar dat 2015 is uitgeroepen tot het Van Gogh-jaar.
De kerk en het werk van Van Gogh worden als uitgangspunt genomen voor het kunstproject:  “Kunst en ambacht in de kerk”.
Doel van het project: Kinderen kennis te laten maken met kerk, kunst en ambacht, zowel in onderlinge relatie als met elk onderdeel apart.
Verschillende kunstwerken die door leerlingen van de Anwende, de Smeltkroes en de Schutse worden gemaakt,  zullen worden tentoongesteld in het kerkje van Zweeloo tijdens het weekend van 12 en 13 september.
U bent van harte welkom om deze tentoonstelling te bezoeken.

Openingstijden van de kerk:
zaterdag 12 september van 10.00 uur tot 16.00 uur
zondag 13 september van 13.00 tot 16.00 uur.